Spring naar content

Basketbaltoernooi Umbriëllaan

De leerlingen van bk1a, bk1b, kt1d en kt1e gingen donderdag 19 december de strijd met elkaar aan in de gymzalen aan de Middenweg. Dat gebeurde op een zeer sportieve manier. Er werd goed geluisterd naar de scheidsrechters Yannick, Lars, Paul, Sophie, Damian en Kick. Deze eindexamenleerlingen waren bereid om op het basketbaltoernooi te helpen fluiten. Ook volgend jaar mogen we weer op ze rekenen, hulp werd na afloop spontaan aangeboden. Zo leuk werd het gevonden

Hoewel sommige ploegen tegen behoorlijke verliespunten aanliepen, bleef de sfeer erin. Uiteindelijk waren Berlijn en Frankfurt de sterkste twee teams in poule A en Londen en Johannesburg in poule B. De kruisfinales waren nog even heel spannend. Het verschil tussen Londen en Berlijn bedroeg slechts een punt (7-6), in het voordeel van Berlijn. De andere kruisfinale werd met 0-10 gewonnen door Frankfurt van Johannesburg.

De finale werd dan ook een Duits onderonsje: Berlijn tegen Frankfurt. Berlijn met de spelers Abdisalem, Mathias, Max, Daphne, Harleen en Julie wonnen de finale!

Ondertussen waren er door scheidsrechters en docenten leerlingen tijdens het toernooi geselecteerd die zich zeer sportief gedroegen. Dit negental mocht het namelijk opnemen tegen het docententeam met daarin Meneer Van Zoollingen, Mevrouw Schneiders, Mevrouw Hofstede, Meneer Tiebie, Meneer Claassen en Mevrouw Tamis. Gelukkig lieten de leerlingen de docenten winnen. Hartelijk dank nog daarvoor!

Na 4 uur sporten konden we terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. We willen jullie bedanken voor jullie inzet.